התרגיל החודשי תשרי

התרגיל החודשי תשרי.

כמו שהבטחתי המשך מחודש אב- יבוש מזון.

והפעם עם תקופת החגים ושפע האוכל שיש, לפעמים 'נתקעים' עם עודף בשר  או שסתם בא להכין…

בשר מיובש.

אין ספק שהדבר הנכון הוא לאכול מזון טרי ואם יש עודף לחלק לחברים ולשכנים. אך בימים עברו היו תקופות בשנה בהם היה שפע של צייד ותקופות של מחסור.

ולכן במקומות מסוימים הציידים היו צדים מספר חיות לפני שהעדר נודד ומשמרים את הבשר לתקופות הקשות או למסעות בהם צריך אוכל קל ומרוכז שאינו מתקלקל.

 כך נהגו גם כשצדו חיה הגדולה מיכולת האכילה המידית של המשפחה או השבט.

 גם כאן, כמו בייבוש פירות העקרונות דומים-חום, יובש ורוח נדרשים לייבוש.

הפעם נדבר על ייבוש במדורה.

לייבוש במדורה יש שני יתרונות: א. מקור חום שאנו יכולים לשלוט בו ולייבש גם בימים קרירים או בלילה. ב. ביחד עם הייבוש יש גם עישון שמוסיף שימור לבשר ודוחה חרקים.

חותכים לרצועות דקות לקבלת יותר שטח פנים ותולים מעל מדורה עם חום נמוך ומעט עשן.-העשן גם מונע מצרעות וחרקים להגיע לבשר.

בתמונות אפשר לראות את המתקן המוכן משלושה ענפים  היוצרים משולש לגובה ועוד ענפים מאוזנים הקשורים עליו בעזרת מטפסים או חבלים.

ייבוש בשר

זמן הייבוש הוא כמה שעות, כשהמטרה היא לייבש את הבשר לאט ולא לצלות אותו.

מידי פעם אפשר לבדוק את הבשר, אם הוא מרגיש יבש (בערך כמו עור מעובד לא גמיש) אז הוא מוכן ואפשר אפילו שיהיה פריך בשבירה. ואם הוא רך ומכיל נוזלים בפנים צריך לחכות עד לייבוש..

מספרים שלא מזמן נמצא באמריקה שקיק בשר מיובש בן 200 שנה שעדיין היה ראוי לאכילה!

התוצאה טעימה, ונשארת לאורך זמן אם יובשה נכון.  אפשר לקחת לטיולים ארוכים או סתם לכיף.

מצורף סרטון שרואים בו את הבשר על המדורה בתהליך הייבוש. ייבוש בשר